Nehézgép szállítás

logo

A fuvarozás során mindenféle termék szállítása előfordul. Legnagyobb részt a raklapra csomagolt áruk szállítása a feladat. De mi történik akkor, ha valamilyen gépet, berendezést akarunk egyik pontból a másikba szállíttatni, ami ráadásul nemcsak nagy súlyú, de még túlméretes is? Ilyenkor olyan fuvaros céget kell keresnünk, akinek van engedélye és gyakorlata túlméretes nehézgépek szállítására.

Nehézgép szállítás

kamionok

A nehézgépek nagyjából háromféle kategóriába sorolhatók: mezőgazdasági gépek, munkagépek és ipari gépek. Mindegyikben előfordulhat olyan berendezés, ami befér egy normál ponyvás kamionba, és a fuvarozása nem különbözik az egyéb áruk szállításától.

A mezőgazdasági gépek, mint például a kombájnok, traktorok, ekék, boronák rendszerint túlsúlyosak és túlméretesek is. A szállításuk nem egyszerű feladat, mert szélesebbek, mint az autóutak vagy autópályák sávja.

A munkagépek esetében általában földmunkagépekről van szó, mint a markolók, targoncák, daruk. Ezek elszállításánál ugyanaz az eljárás, mint a mezőgazdasági nehézgépeknél, csak míg utóbbiakat rendszerint vidékre kell fuvarozni, a munkagépeket, amiket építkezéseken használnak, sok esetben a nagyobb városokba és a fővárosba kell beszállítani.

Az ipari gépek között rendszerint modern gépezetek, gépsorok költöztetése a megbízás. De nem ritka az orvos-diagnosztikai berendezések vagy analitikai felszerelések, esetleg a robotika új fejlesztésű eszközeinek a szállítására irányuló fuvarmegbízás sem.

Nehézgép szállítás kihívásai

kamionok

A nehézgép fuvarozáshoz speciális engedélyek szükségesek, úgymond „időzített” engedélyek, amik a szállítási időpontot és a szállítási útvonalat is meghatározzák. Ettől eltérni nem nagyon lehet. Emiatt pedig még precízebb szervezésre van szükség a szállítás megszervezése és lebonyolítása során is, hiszen elég csak egy ponton egy kis késés, máris borult az egész időzített szállítás.

Ha országon belül kell fuvarozni a túlméretes gépeket, akkor is meg kell különböztetni a vidéki és a budapesti szállítást, mert Budapesten sokkal több korlátozással kell számolni, ami lehet időkorlát, súlykorlát vagy magassági korlát is. Sok helyre nem lehet behajtani bizonyos járműveknek a paramétereik miatt

Látható tehát, hogy belföldön sem egyszerű a nehézgép fuvarozás megszervezése, de külföldről, főleg ha több országon keresztül történik a nehézgép szállítása, akkor igencsak embert próbáló feladat. Több ország szabályozásának kell megfelelni, többféle költséggel kell számolni, jobban elcsúszhat időben a dolog.

Nehézgép szállítás profiktól

kamionok

Érdemes profikra bízni a nehézgép szállítását, akik mindenről gondoskodnak, a túlméretes szállítmány kísérésétől kezdve az útvonal megtervezésén át a szükséges engedélyek beszerzéséig. Nemzetközi nehézgép szállítás esetén az összes országban, ahol áthalad a szállítmány, biztosítani kell a szakkíséretet, ami azt jelenti, hogy a gépszállító előtt és mögött is megy egy megkülönböztetett jelzéssel közlekedő jármű. Meg kell időben szerezni a külföldi országokban külön-külön a szakhatósági engedélyeket, és mindenhol meg kell fizetni a túlméret és túlsúly miatti külön díjakat.

A jól felkészült fuvarszervező a nehézgép szállítását mindig az adott szállítmány paramétereihez igazított gépszállító járművel oldja meg, ami lehet sima nyerges vontató, ha nem szélesebb a gép, mint a vontató platója, vagy a szállítás történhet síkplatós illetve mély-bölcsős trélerrel.

Miért pont bennünket válasszon?

kamionok

A fentebb felsorolt kihívásokat mi készséggel bevállaljuk belföldön és külföldön egyaránt. Tapasztalt szakembereink irányítása alatt a mezőgazdasági- és ipari gépek, a munkagépek épségben, időben meg fognak érkezni a fuvarmegbízás alapján kitűzött célállomásra.

Mindig arra törekszünk, hogy megbízóinknak a legkedvezőbb megoldást kínáljuk, mind szállítási idő, mind a fuvardíj tekintetében. Úgy tervezzük meg az útvonalat, hogy ne keletkezzenek plusz költségek, mert éppen elég a kötelező útdíjakat, túlméretből adódó külön díjakat kifizetni.

Megfelelő szállítási eszközeink vannak a nehézgép szállításhoz, és mindig azt választjuk ki a fuvarozáshoz, ami a megrendelő által megadott paraméterű géphez a legideálisabb.

Keressen bennünket bizalommal, ha nagy értékű nehézgép szállításra van szüksége. Kérje személyre szabott árajánlatunkat, ha egyedi méretezésű eszközszállítás a cél.